Klubb Gourmands syfte
Att mat- och dryckesintresserade ska kunna träffas och dela med sig av erfarenheter och upplevelser.
Vi delar med oss av recept och ger tips om goda drycker.
Vi ger omdömen på bra restaurang, hotell och spabesök.
Gourmand har aktiviteter som:
Temamiddagar på restaurang eller hos en medlem.
Matlagningskurser
Olika provningar med föreläsare såsom vin, öl, whisky, ost och choklad mm.
Eller "hemmaprovningar".
Aktiviteter grillfest, kräftskiva, julbord, after work, restaurangbesök mm.
Klubben erbjuder tillsammans med Flingsalt catering, catering för festligheter såsom företagsevent,
hemma hos middagar, födelsedagskalas och grill/ murikka fester.

Som medlem får Du förtur på aktiviteter & provningar & rabatterade priser.
Kontakta Chritian Thoresson på mail:
klubbgourmand@gmail.com
Det kostar 250:-/ år. Kontonummer kommer på svarsmail. Medlemskort skickas per post till er.

söndag 3 november 2013

Lingonbröd i kruka.

Bröd finns ju en oändlig variation på. En del är rätt svåra att göra och en del måste man ha en rejäl degblandare. Jag har ett recept som jag fick av en kollega på River Café som jag gillar.
Det är lätt att slänga ihop, är riktigt gott och går att servera på ett lite annorlunda sätt.
Det blir mer en smet som till ett kompakt filmjölksbröd än en vanlig lite segare deg.
Kan ni få tag på riktigt små lerkrukor så blir det fina portions kuvertbröd. Det funkar ju med små silikonformar eller muffinsformar också.

Lingonbröd:

bas:
1,7 dl     fint rågmjöl
1,7 dl     grahamsmjöl
0,7 dl     linfrön
35 gr      brödkrydda
45 gr      salt
3,3 dl     vatten
2,7 dl      rårörda lingon
Blanda ihop allt till en jämn smet. Det här är mer än vad som behövs till en sats men den klarar sig i kylen lätt i en vecka.

3 dl        bas
25 gr      jäst
700gr     ekologiskt vetemjöl
400 gr    vatten

topping:
grovt  rågmjöl
havregryn
vatten
Lös upp jästen i kallt vatten och tillsätt basen och mjöl. Kör tio minuter i en degblandare till en kletig smet. Smörj små lerkrukor eller andra småformar och fyll nästan upp till kanten, jäs, spraya eller pensla med vatten och strö på toppingen. Baka på 240 grader varmluft i nio minuter därefter 190 grader i ca fem minuter. Tiden beror ju på hur stora bröden är, de ska vara mörka och krispiga på ytan. Låt svalna på galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar