Klubb Gourmands syfte
Att mat- och dryckesintresserade ska kunna träffas och dela med sig av erfarenheter och upplevelser.
Vi delar med oss av recept och ger tips om goda drycker.
Vi ger omdömen på bra restaurang, hotell och spabesök.
Gourmand har aktiviteter som:
Temamiddagar på restaurang eller hos en medlem.
Matlagningskurser
Olika provningar med föreläsare såsom vin, öl, whisky, ost och choklad mm.
Eller "hemmaprovningar".
Aktiviteter grillfest, kräftskiva, julbord, after work, restaurangbesök mm.
Klubben erbjuder tillsammans med Flingsalt catering, catering för festligheter såsom företagsevent,
hemma hos middagar, födelsedagskalas och grill/ murikka fester.

Som medlem får Du förtur på aktiviteter & provningar & rabatterade priser.
Kontakta Chritian Thoresson på mail:
klubbgourmand@gmail.com
Det kostar 250:-/ år. Kontonummer kommer på svarsmail. Medlemskort skickas per post till er.

tisdag 29 oktober 2013

Dröm dig tillbaka till sommaren med blåbärssmak i munnen.

Visst är det mysigt att gå på en skogsstig å få syn på ett hav av blåbärsris där man kan stanna till och plocka de små goda och nyttiga bären.
Nu är ju den tiden förbi men det finns ju frysta att köpa som funkar utmärkt att använda till saft, sylt, bakning och desserter.
Jag har ett förslag på en riktigt smarrig dessert som smakar sommrig, gräddig blåbärsglass.
Den här panna cottan är enkel att göra och funkar att gjuta i glas eller att spritsa när den satt sig.
Den klarar sig fint att stå på egna ben med lite syrliga bär till för att bryta sötman.
Jag hade den som en del av en dessert som syns i sidospalten här på bloggen. Vapendragarna blev en seg nötkaka, citroncurd, blåbärssås och färska blåbär.

Blåbärs panna cotta: 5pers
3,5 dl     grädde 40%
1,5 dl     blåbärspuré (mixa blåbär med 10% florsocker och sila)
30 gr      socker
30 gr      ljust muscavadosocker
0,5 st      vaniljstång
1,5 st   gelatinblad
Blötlägg gelatin i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och delad urskrapad vaniljstång (både frön och skida) och låt stå och dra en timma. Värm vätskan igen (till ca 50 grader) och smält i urkramat gelatin och rör i blåbärspurén. Lyft ur stången, sila genom en finmaskig sil och häll upp i glas/ skål eller spritspåse och låt svalna i några timmar.

Den här puddingen får en härlig intensiv mörklila färg som är vacker men inte gör sig så bra på den vita linneduken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar