Fänkål och kumminbröd.
Det här tunga kompakta brödet är rätt sött så det passar bra med ett salt smör, ostar eller att göra en matig macka.
Recept: 3 mindre limpor
0,9 kg vetemjöl (ekologiskt)
0,9 kg rågsikt
1+2/3 msk mald fänkål
1+2/3 msk mald kummin
1 msk bakpulver
2 msk bikarbonat
30 gr salt
0,5 lit mörk sirap
1,5 lit filmjölk
Blanda alla torra ingredienser i en degblandare med vinge i 5 min. Tillsätt sirap och fil och kör ytterligare i drygt 5 min.
Smörj brödformar och fyll med smeten. Grädda på 100 grader varmluft (125 grader utan fläkt) i 20 minuter, därefter 150 (175 utan fläkt) grader i 50 minuter. Är ni osäkra på om bröden är klara så ska innertemperaturen vara 98 grader. Låt svalna på galler.
Prova en skiva med smör när det är nybakat, smaskens!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar