Klubb Gourmands syfte
Att mat- och dryckesintresserade ska kunna träffas och dela med sig av erfarenheter och upplevelser.
Vi delar med oss av recept och ger tips om goda drycker.
Vi ger omdömen på bra restaurang, hotell och spabesök.
Gourmand har aktiviteter som:
Temamiddagar på restaurang eller hos en medlem.
Matlagningskurser
Olika provningar med föreläsare såsom vin, öl, whisky, ost och choklad mm.
Eller "hemmaprovningar".
Aktiviteter grillfest, kräftskiva, julbord, after work, restaurangbesök mm.
Klubben erbjuder tillsammans med Flingsalt catering, catering för festligheter såsom företagsevent,
hemma hos middagar, födelsedagskalas och grill/ murikka fester.

Som medlem får Du förtur på aktiviteter & provningar & rabatterade priser.
Kontakta Chritian Thoresson på mail:
klubbgourmand@gmail.com
Det kostar 250:-/ år. Kontonummer kommer på svarsmail. Medlemskort skickas per post till er.

torsdag 7 november 2013

Saftigt filmjölksbröd.

 
Fänkål och kumminbröd.
 
Nu när mörkret redan fallit när vi kommit hem från jobbet så kan det vara trevligt att vara lite huslig och baka. Det här brödet är enkelt att göra och håller sig bra om man plastar in det ordentligt.
Det här tunga kompakta brödet är rätt sött så det passar bra med ett salt smör, ostar eller att göra en matig macka.

Recept: 3 mindre limpor
0,9 kg        vetemjöl (ekologiskt)
0,9 kg        rågsikt
1+2/3 msk mald fänkål
1+2/3 msk mald kummin
1 msk        bakpulver
2 msk        bikarbonat
30 gr          salt
0,5 lit         mörk sirap
1,5 lit         filmjölk
Blanda alla torra ingredienser i en degblandare med vinge i 5 min. Tillsätt sirap och fil och kör ytterligare i drygt 5 min.
Smörj brödformar och fyll med smeten. Grädda på 100 grader varmluft (125 grader utan fläkt) i 20 minuter, därefter 150 (175 utan fläkt) grader i 50 minuter. Är ni osäkra på om bröden är klara så ska innertemperaturen vara 98 grader. Låt svalna på galler.
Prova en skiva med smör när det är nybakat, smaskens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar