Klubb Gourmands syfte
Att mat- och dryckesintresserade ska kunna träffas och dela med sig av erfarenheter och upplevelser.
Vi delar med oss av recept och ger tips om goda drycker.
Vi ger omdömen på bra restaurang, hotell och spabesök.
Gourmand har aktiviteter som:
Temamiddagar på restaurang eller hos en medlem.
Matlagningskurser
Olika provningar med föreläsare såsom vin, öl, whisky, ost och choklad mm.
Eller "hemmaprovningar".
Aktiviteter grillfest, kräftskiva, julbord, after work, restaurangbesök mm.
Klubben erbjuder tillsammans med Flingsalt catering, catering för festligheter såsom företagsevent,
hemma hos middagar, födelsedagskalas och grill/ murikka fester.

Som medlem får Du förtur på aktiviteter & provningar & rabatterade priser.
Kontakta Chritian Thoresson på mail:
klubbgourmand@gmail.com
Det kostar 250:-/ år. Kontonummer kommer på svarsmail. Medlemskort skickas per post till er.

tisdag 19 november 2013

Lätt och god sill.


Nu är det dags att lägga in sillen till julbordet om ni ska göra från grunden och få fin smak på den. Vill ni gå den lätta vägen om inte tiden eller orken finns så går det utmärkt att krydda en färdig så naturell sill som möjligt.
Längst till höger på bild är min nya favorit: havtorn, chili, stjärnanis och rödlök.
Jag har valt en inlagd sill av bra kvalitet.

recept:
ca 1 kg      inlagd avrunnen sill
150 gr       havtorn
1,5 st         röd chili
10 st          stjärnanis
1 st            rödlök

lag:
2 dl            ättika 12%
4 dl            socker
6 dl            vatten

Koka upp lagen och låt den svalna och kyl den i kylskåp.
Skiva chilin tunt och blanchera den en gång och spola därefter i rikligt med kallt vatten.
Skala och skiva löken tunt. Varva alla ingredienserna i en glasburk och täck med lagen, förslut och låt stå kallt minst 3 dagar innan ni avnjuter den med gräddfil, hackad lök, kokt potatis,knäckebröd med salt smör och lagrad cheddar och läppja på en god snaps och öl till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar