Klubb Gourmands syfte
Att mat- och dryckesintresserade ska kunna träffas och dela med sig av erfarenheter och upplevelser.
Vi delar med oss av recept och ger tips om goda drycker.
Vi ger omdömen på bra restaurang, hotell och spabesök.
Gourmand har aktiviteter som:
Temamiddagar på restaurang eller hos en medlem.
Matlagningskurser
Olika provningar med föreläsare såsom vin, öl, whisky, ost och choklad mm.
Eller "hemmaprovningar".
Aktiviteter grillfest, kräftskiva, julbord, after work, restaurangbesök mm.
Klubben erbjuder tillsammans med Flingsalt catering, catering för festligheter såsom företagsevent,
hemma hos middagar, födelsedagskalas och grill/ murikka fester.

Som medlem får Du förtur på aktiviteter & provningar & rabatterade priser.
Kontakta Chritian Thoresson på mail:
klubbgourmand@gmail.com
Det kostar 250:-/ år. Kontonummer kommer på svarsmail. Medlemskort skickas per post till er.

onsdag 19 juni 2013

Gott till grillat.

Tillbehören till grillat är ju oändligt många men här kommer ett gott tips.
Grillad inlagd spetspaprika. Gott sötsyrlig paprika som äts kall. Det funkar med vit som röd spetspaprika eller vanlig paprika om ni inte får tag i den spetsiga som dessutom är ganska dyr.
Välj med fördel de färgglada sorterna då den gröna är lite besk och inte lika söt.

Det blir godast om man gör det här gången man grillar innan man ska äta den så att paprikorna får ligga till sig i lagen. Skölj paprikorna och lägg de hela på grillen när den är som varmast tills de fått mörk, nästan bränd färg runt om. Lägg de åt sidan på grillen tills de börjar mjukna men fortfarande har lite spänst kvar i sig.
Koka en lag på 1 del ättika 12%, 2 delar socker, 3 delar vatten, skivad vitlök och lite salt. Häll den varm över paprikorna och täck eller sätt på ett lock. Ställ kallt och gärna tills dagen efter om ni kan hålla er.

Stoppar ni inte ner några fingrar eller smutsiga redskap i lagen så håller det hur länge som helst. Gör man mycket och ska ha det länge kan man lägga ett fat som trycker ner paprikorna under lagen så håller de längre.

Vill man ha mer smak eller sting så är det bara att slänga i lite chili eller färska örter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar