Klubb Gourmands syfte
Att mat- och dryckesintresserade ska kunna träffas och dela med sig av erfarenheter och upplevelser.
Vi delar med oss av recept och ger tips om goda drycker.
Vi ger omdömen på bra restaurang, hotell och spabesök.
Gourmand har aktiviteter som:
Temamiddagar på restaurang eller hos en medlem.
Matlagningskurser
Olika provningar med föreläsare såsom vin, öl, whisky, ost och choklad mm.
Eller "hemmaprovningar".
Aktiviteter grillfest, kräftskiva, julbord, after work, restaurangbesök mm.
Klubben erbjuder tillsammans med Flingsalt catering, catering för festligheter såsom företagsevent,
hemma hos middagar, födelsedagskalas och grill/ murikka fester.

Som medlem får Du förtur på aktiviteter & provningar & rabatterade priser.
Kontakta Chritian Thoresson på mail:
klubbgourmand@gmail.com
Det kostar 250:-/ år. Kontonummer kommer på svarsmail. Medlemskort skickas per post till er.

tisdag 9 april 2013

Gött tjöt, gött tugg å iskall bira.



För ett tag sedan var min sambo Annie och jag med ett par kompisar ute för att prova nya Pinchos i Linné, närmare bestämt Övre Majorsgatan 4. Det finns en systerkrog på Götabergsgatan som var den första restaurangen med appfunktion i Sverige. Ja, det stämmer, man laddar ner en app och gör sina beställningar via sin smart phone.
Det är ju något nytt och funkar ju rätt smidigt men gammalmodig som jag är så föredrar jag själv personlig kontakt med en serviör. Då även drycken beställs via luren så får du vara kvick så att du har något i glasen när du sitter och funderar över vad du ska beställa för gobitar.

Det är fräckt inrett med en varm och rätt mysig atmosfär som passar ypperligt för att träffas över ett par glas med småplock om man är lite sugen.
Lägg märke till den stora tavlan till vänster när ni kommer in, var sista måltiden så pass, så hade jag gärna suttit vid det bordet.

Det finns tre plankor med förvalda delikatesser bra 189:-, bättre 219:- och bäst 229:- med 6 olika rätter på vardera. Är du hungrig så klämmer du allt i dig en sådan själv. Vi gav efter för "bäst" med Chistorras (kryddiga småkorvar), Quesadillas, skaldjursröra (vilken vi bytte mot friterad bläckfisk med svart aioli), dumplings, burgare och sotad ryggbiff. Vi la även till surdegsbröd med Mojo rojo, ankbröst med rödlöksmarmelad.
Den lilla kontakten man hade med servitörerna var bra, de var trevliga och snabba. Var man sen att hämta sin dryck i baren en trappa upp så var de snart nere med den till oss, oväntat men välkommet. Hela tanken är ju att man ska förse sig själv.

Maten var god men inget utöver det vanliga. Ganska anonyma smaker och kryddat, hade även viljat ha lite mer genomtänkta tillbehör.
För en öltok som mig själv så gick man ju inte igång direkt när man såg utbudet av humledrycker. En Carlsberg ice som redan smakar lite blir ju inte mer aromatisk när den serveras 0 gradig men det är ju en törstsläckare som funkar bra i rätt sällskap. Det mest intressanta var från Ocean så det fick väl gå.

Helhetsupplevelsen får jag säga är rätt bra för ett ställe som man kan träffas och hänga i goda vänner lag bara för en god drink eller frossa i smårätter.

Mitt råd är att inte beställa in så mycket som du tror att du äter när du sitter där hungrig, utan beställ ett par rätter åt gången under kvällen. Det är både trevligare och så hinner du känna efter vad det smakar och om du blir mätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar