Klubb Gourmands syfte
Att mat- och dryckesintresserade ska kunna träffas och dela med sig av erfarenheter och upplevelser.
Vi delar med oss av recept och ger tips om goda drycker.
Vi ger omdömen på bra restaurang, hotell och spabesök.
Gourmand har aktiviteter som:
Temamiddagar på restaurang eller hos en medlem.
Matlagningskurser
Olika provningar med föreläsare såsom vin, öl, whisky, ost och choklad mm.
Eller "hemmaprovningar".
Aktiviteter grillfest, kräftskiva, julbord, after work, restaurangbesök mm.
Klubben erbjuder tillsammans med Flingsalt catering, catering för festligheter såsom företagsevent,
hemma hos middagar, födelsedagskalas och grill/ murikka fester.

Som medlem får Du förtur på aktiviteter & provningar & rabatterade priser.
Kontakta Chritian Thoresson på mail:
klubbgourmand@gmail.com
Det kostar 250:-/ år. Kontonummer kommer på svarsmail. Medlemskort skickas per post till er.

onsdag 6 mars 2013

Varför fick vinet byta etikett?

I mars lanserar vinproducenten Renato Rattis ett vin som heter Ochetti (91215, 159 kr). Producentens gård ligger i den italienska norra regionen Piemonte. Tidigare har vinet haft en etikett som föreställt en soldat som under Napoleoneran försvarade Alba mot fransmännen. Soldatens svärd har nu suddats bort och musköten ersatts med en vandringsstav. Man kan undra varför…
Människorna i Piemonte är stolta över sitt arv och har nästan ett öronbedövande starkt förhållande till sin historia. Framför allt gäller det maten och vinet. Att återinföra nya traditioner tar emot här och etikettbytet är nog en anpassning till vårt övriga samhälles mer ljumma inställning till historien.
När jag dricker vinet, tänker jag på hur producenten har inspirerats av slow food-rörelsens tankar. Vinet har en upprorisk karaktär och tydlig kryddighet. Behagliga körsbärstoner återfinns lätt tillsammans med en skymt av härliga chokladtoner. Ett intresseväckande vin, väl lämpat för exempelvis ett långkok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar