Klubb Gourmands syfte
Att mat- och dryckesintresserade ska kunna träffas och dela med sig av erfarenheter och upplevelser.
Vi delar med oss av recept och ger tips om goda drycker.
Vi ger omdömen på bra restaurang, hotell och spabesök.
Gourmand har aktiviteter som:
Temamiddagar på restaurang eller hos en medlem.
Matlagningskurser
Olika provningar med föreläsare såsom vin, öl, whisky, ost och choklad mm.
Eller "hemmaprovningar".
Aktiviteter grillfest, kräftskiva, julbord, after work, restaurangbesök mm.
Klubben erbjuder tillsammans med Flingsalt catering, catering för festligheter såsom företagsevent,
hemma hos middagar, födelsedagskalas och grill/ murikka fester.

Som medlem får Du förtur på aktiviteter & provningar & rabatterade priser.
Kontakta Chritian Thoresson på mail:
klubbgourmand@gmail.com
Det kostar 250:-/ år. Kontonummer kommer på svarsmail. Medlemskort skickas per post till er.

torsdag 21 februari 2013

Törstsläckare med lyckorus.

bild från Wikipedia

Jag skulle vilja dela med mig av en av mina favoriter, Gin och Tonic. Men inte vilken som helst, utan med just Hendrick´s Gin. Den är väl ingen nyhet, för man har kunnat avnjuta detta destillat sedan 1999. Det är väl förutom den goda smaken år det vis man serverar den på som jag har fallit för. Förutom den klassiska kryddningen av enbär som man brukar använda har man även bulgarisk ros och gurka som är det speciella.
Om ni inte vill dricka gin ur tekopp som på bilden kan jag rekommendera ett high ballglas fyllt med is, en sexa gin, fyll upp med ett bra tonic water, ca tre tunna skivor färsk gurka och som grädde på hot shoten, ett varv med svartpepparkvarnen. Detta blir en riktigt god klassiker med en klockren twist. Gurkan gifter sig verkligen med spritusen och pepparn den bokstavligt talat sätter extra krydda till drinken.
Den vackra apotekarflaskan kan man gott ha synlig så att man inte glömmer av att ge själen lite extra kärlek ibland.
Blanda nu en till helgen och sjunk ner i soffan och njut.
Må väl Christian.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar